En ny verklighet

I dag var jag hemma hos min morfar. Men inte i huset som jag var i sist när jag var hemma, och som han bodde i mellan 1969 och i januari i år, utan i hans nya lägenhet på Lindholmen. Det är i den stadsdelen han är uppväxt och det är dit han önskade att flytta tillbaka på ålderns höst. Eller egentligen har han alltid sagt att han aldrig skulle flytta från huset, och att mamma fick lova att skaffa hjälp om det så behövdes. Det blev inte så. Morfar bestämde sig för att nu var det dags. Han verkar nöjd och då är jag det också. Lägenheten har samma doft som hemma hos honom i huset, och det är skönt på något sätt. Att jag ändå kan känna igen mig genom doften, några av möblerna och framförallt morfar. För han finns fortfarande där även om han fyller 85 år i morgon, och jag vill behålla honom länge till.

– 036 av 100 i #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: