Om molsson.com

20180821 Stockholm

Bylinefoto, Miriam OJ

Foto: Banfa JawlaHär bloggar Miriam Olsson Jeffery, ekonomi- och teknikjournalist som numera bor i Malmö. Mellan åren 2012-2020 bodde jag  i San Francisco och jobbade som Silicon Valley-korrespondent för Dagens industris digitala satsning Di Digital och innan det för SvD Näringsliv. På molsson.com hamnar tankar och funderingar kring journalistik, internet och livet. Bloggen har fått följa med då och då sedan 2008.

Jag är utbildad ekonomijournalist och har jobbat med nyheter för tidning och webb sedan jag tog min examen 2005 från journalistutbildningen på JMG vid Göteborgs universitet. De första åren jobbade jag som vikare och frilans på Göteborgs-Postens ekonomi- och politikredaktion. Därefter, under 2007, studerade jag innovationsjournalistik vid Stanford University och jobbade som ”staff writer” på CNET News.com i San Francisco. Från oktober 2007 fram till i mars 2012 jobbade jag som anställd redaktör på tidningen Internetworld, en del av IDG Sverige, där jag bevakade affärer på nätet. Jag var även med och arrangerade en rad olika event, bland annat Webbdagarna, modererade och höll föreläsningar.

I april 2012  valde jag att flytta till Silicon Valley, med bas i San Francisco, och jobbade under tre år som korrespondent för Svenska Dagbladets näringslivsredaktion, Internetworld och andra svenska tidningar. 2015 fick jag möjligheten att vara en del av teamet som startade upp Di Digital på Dagens industri.

Sedan 2019 driver jag Di Digitals bevakning av kvinnliga grundare och är medarrangör och modererar eventet Female Founders.

I juni 2020 flyttade jag från San Francisco till Malmö, mitt under brinnande pandemi. I Malmö fortsatte jag jobba för Di Digital och även Di Jämställt näringsliv, Di Mobilitet och Di It & Strategi på Dagens industri – som reporter och moderator. I februari 2022 började jag som näringslivsreporter på HD-Sydsvenskan. Efter att ha jobbat i över nio år på distans längtade jag efter att ha en fysisk redaktion med kollegor på plats.

Mitt intresse för nätet sträcker sig även utanför jobbet och genom åren har jag bland annat varit aktiv i Geek Girl Meetup – ett gäng tjejer som träffas utifrån sitt engagemang kring webben. Och FAJK – Föreningen för anordnandet av journalistiska okonferenser som riktar sig mot journalister och utvecklare, men numera är vilande.

Under åren har jag utvecklat mitt personliga ledarskap och har bland annat gått kursen Kvinnors ledarskap inom media och undersökande journalistik, på JMK vid Stockholms universitet samt interna ledarskapsutbildningar på IDG.

2017 gjorde jag och Katarina Andersson en serie i fyra avsnitt för Sveriges Radio P1 som heter Robotarna kommer. I den tar vi upp en rad frågor kring utvecklingen av robotar och artificiell intelligens.

Mer om vad jag gör nu på LinkedIn.

Du når mig på miriam.olsson[a]jeffery.setwitter.com/miriamolsson eller +46 708 763452

En tanke på “Om molsson.com”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: