Om molsson.com

Miriam Olsson Jeffery_molsson.comHär bloggar Miriam Olsson Jeffery, ekonomi- och teknikjournalist som bor i San Francisco och jobbar som Silicon Valley-korrespondent för Dagens industris satsning Di Digital. På molsson.com hamnar tankar och funderingar kring journalistik, internet och livet.

Jag är utbildad ekonomijournalist, och har jobbat med nyheter för tidning och webb sedan jag tog min examen 2005 från journalistutbildningen på JMG vid Göteborgs universitet. De första åren jobbade jag som vikare och frilans på Göteborgs-Postens ekonomi- och politikredaktion. Därefter, under 2007, studerade jag innovationsjournalistik vid Stanford University och jobbade som ”staff writer” på CNET News.com i San Francisco. Från oktober 2007 fram till i mars 2012 jobbade jag som anställd redaktör på tidningen Internetworld, en del av IDG Sverige, där jag bevakade affärer på nätet. I april 2012  valde jag att flytta till Silicon Valley, med bas i San Francisco, och jobbade under tre år som korrespondent för Svenska Dagbladets näringslivsredaktion, Internetworld och andra svenska tidningar. Sedan förra sommaren är jag en del av teamet som startade upp Di Digital.

Mitt intresse för nätet sträcker sig även utanför jobbet och genom åren har jag bland annat varit aktiv i Geek Girl Meetup – ett gäng tjejer som träffas utifrån sitt engagemang kring webben. Och FAJK – Föreningen för anordnandet av journalistiska okonferenser som riktar sig mot journalister och utvecklare, men just nu är vilande.

Under de senaste åren har jag haft som mål att utveckla mitt personliga ledarskap och har bland annat gått kursen Kvinnors ledarskap inom media och undersökande journalistik, på JMK vid Stockholms universitet samt interna ledarskapsutbildningar på IDG.

Du når mig på miriam.olsson[a]jeffery.setwitter.com/miriamolsson eller +1 415 583 0062

 

En tanke på “Om molsson.com”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s