Sex år sedan mitt första blogginlägg

TheJennie:s inlägg om bloggminnen inspirerade mig till att skriva några rader om mitt första blogginlägg.

Det var den 31 januari 2007. Den kvällen för sex år sedan satt jag i min lägenhet i Göteborg och skrev om mitt kommande äventyr i Silicon Valley. Jag hade fått ett journaliststipendie kopplat till Innovation Journalism Program på Stanford, och skulle jobba på CNET News.com i sex månader.

Min dåvarande blogg, Miriam i Amerikat, fick följa med mig under de där månaderna som till slut blev åtta. I det första inlägget skriver jag om att jag ska jobba som innovationsreporter, vad det nu är? Visst gjorde jag en del bevakning av innovation, som ju ingår i många olika områden, men just titeln innovationsreporter är inget man använder. Något som jag så smått också försöker reda ut i inlägget. Och som jag tror att få av oss som var iväg på stipendiet egentligen kunde definiera. Men det var inte det viktiga i sammanhanget. Jag lärde mig hur mycket som helst på de där månaderna och det förändrade mycket för mig både professionellt och privat. För på konferensen som avslutade programmet träffade jag nämligen min stora kärlek Björn.

– Det här är inlägg sju av 100 i #Blogg100

3 reaktioner till “Sex år sedan mitt första blogginlägg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: