En dag på vift…

…som avslutades med att lyssna på en paneldiskussion om när ”wearables” – alltså prylar vi har på oss för att mäta saker som till exempel aktivitet och sömn, som Jawbone Up, Nike Fuelband, Basis, Larklife och andra, kommer att bli mainstream. Det kom väl inte fram något direkt konkret svar på när, och än så länge så är det få som köper prylarna.

Bland annat var Sarah Rotman Epps med i panelen, analytiker på Forrester, som sa att prylarna måste integreras i fler delar av våra liv innan de kan attrahera den stora massan. Jag intervjuade henne för ett tag sedan till en artikel i SvD om trender från Silicon Valley, där hon även resonerade kring framtiden. Ur artikeln:

”– Jag tror att produkter blir mindre tekniskt avancerade och används av fler. För kan du använda informationen från dem och de kan ge dig råd, som att ”du sov inte så bra i natt så du borde äta lite extra protein till frukost” är mycket mer av en åtgärd än att bara visa statistik på vad du har gjort, säger Sarah Rotman Epps, analytiker på analysföretaget Forrester Research i San Francisco.

Något hon tror utvecklas inom de närmaste fem åren.

I dagsläget tittar hon på prylar som Nike Fuelband, Fitbit och Larklife som exempelvis mäter hur mycket du rör dig, och kan överföra data via bluetooth till appar i våra mobiler.

I dag är produkterna främst inriktade mot hälsa och träning. Sarah Rotman Epps tror att det fortsätter att vara viktigt, men att vi får se andra prylar och applikationer för till exempel ekonomi, försäkringar, shopping, betalningar och identifiering:

– Jag tror att sensorer över tid invaderar alla aspekter av våra liv.”

Paneldiskussionen ägde rum på The Catharine Clark Gallery i SOMA i San Francisco, där det här fina sytrådskonstverket hänger.

– Det här är inlägg åtta av 100 i #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: