Hur sparar och organiserar ni länkar?

Det här med alla länkar. När jag läser artiklar och gör research vill jag gärna spara och organisera länkar, mest för att kunna gå tillbaka och söka på saker när jag behöver ha tillgång till informationen.

Just nu testar jag Kippt, Delicious (som jag inte har använt på ett tag) och senast Pearltrees för att spara länkar. Förutom att klipp och klistra in en del länkar i att göra-listor i Evernote. Men jag har inte börjat använda Evernote Web Clipper som också ligger bland mina webbtillägg.

Kippt fungerar bra på det sättet att jag kan kategorisera länkar, och att det går att söka i länksamlingen. Jag har skapat egna listor för olika företag, fenomen, artiklar jag jobbar med och ämnesområden. Nu börjar det dock bli för många listor (många fler än på bilden nedan) och jag behöver rensa ut och slå ihop.

Delicious har ändrat utseende till det bättre sedan jag använde det aktivt sist, och numera ligger taggarna till vänster som en meny. Men där har jag inte haft någon riktig ordning på taggarna och inte hittat en struktur.

Pearless har jag precis börjat använda och det bygger, till skillnad från de andra två, på ett visuellt utseende där artiklarna utgår från en ”pärla” som står för kategorin. Det ska bli intressant att se om det kan vara en fördel.

Hur sparar och organiserar du länkar?

– 022 av 100 i #Blogg100

3 reaktioner till “Hur sparar och organiserar ni länkar?”

  1. Jag kör på Delicious, för att det går smidigt att spara länkar från bokmärkesfältet och snabbt att tagga upp. För artiklar som jag vill lägga energi på att läsa ordentligt sparar jag dem i Pocket. Kippt låter dock intressant!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: