Trender inom e-handeln i USA då och nu

Jag jobbar just nu på en uppföljning av min artikel från 2007, E-handel i framkant: ”Sex trender från shoppingens hemland”. Det var den första större frilansartikeln jag skrev för Internetworld, när jag fortfarande bodde kvar i San Francisco. Jag kommer ihåg känslan av att den artikeln var avgörande för om jag skulle ha en chans att få ett jobb på Internetworld. Och det gick vägen.

Flera av företagen jag intervjuade då finns fortfarande kvar. Som Thisnext.com, en social shoppingsajt för att upptäcka nya produkter och Ypulse.com, ett analysföretag som inriktar sig mot unga. Like.com, som jobbar med en igenkänningsteknik för material, färger och form för att hitta det man letar efter, köptes upp av Google 2010.

Trenderna jag listade då var multikanaler, personlig onlineförsäljning, online merchandising, social shopping, den sociala webben och m-handel. Några av dem består i den här artikeln, andra har bytts ut. Sociala medier spelar till exempel en annan roll i dag än för sex år sedan.

Då skrev jag:
”Den största utmaningen just nu är att nå kunder online som väljer att köpa offline. Den sociala shoppingen och webben står fortfarande för en relativt liten del av e-handeln och marknaden är inte redo för m-handel. Än. Människor som handlar över gränserna online och offline spenderar tio gånger mer än dem som bara köper genom en kanal.”

M-handel är ett exempel på en trend som återkommer i uppföljningsartikeln, men den har fortfarande inte slagit igenom. I dag står den för tre procent av e-handeln, och mindre än en procent av den totala handeln i USA, enligt siffror från Forrester. Men förväntas gå upp från åtta miljarder dollar till 31 miljarder dollar om fem år.

Håll utkik efter artikeln i nästa nummer av Internetworld.

– Det här är inlägg 13 av 100 i #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: