Hur läser du bloggar?

När jag valde design till den här bloggen så funderade jag på hur jag faktiskt läser bloggar. Och om någon kommer att läsa min blogg går den personen då in på Molsson.com eller läser den via RSS.

Jag upptäckte till exempel att Henrik Torstenssons blogg faktiskt är svart (har den alltid varit det?). Det är en av de bloggarna jag läser i Google Reader. Andra läser jag på den egna sidan, som Bisonblog och Can’t never did nothin’ and neither did couldn’t. Men varför? Delvis har det med mina bevakningsområden i mitt jobb att göra. Via RSS läser jag de bloggar som skriver om saker jag har intresse av på Internetworld. De vill jag kunna kolla av snabbt och lätt i Reader. Andra läser jag mer för underhållning och då känns det viktigare att få allt det där runtomkring själva inlägget som bild, text om personen, läs mer-länkar och allt annat lull-lull man kan tänka sig.

Hur läser du bloggar?

3 reaktioner till “Hur läser du bloggar?”

 1. till 95% på siterna idag, vissa bloggar jag ”bör” läsa ligger i outlook men som sagt, i de flesta fall så på siten direkt, trevligare med helhetsintrycket.

  Gilla

 2. Att Henrik har gjort sin annars vita blogg svart har med hans senaste inlägg att göra, kan jag tänka.

  Ang. hur jag läser bloggar så är det väldigt smidigt att ha en plattform á la Google Reader, där designinterfacet är likadant och innehållet sätts i fokus. Men visst saknas viss charm och sammanhang! När jag letar bloggar osv har design, pagerank, blogroll osv väldigt viktig roll i min bedömning av innehållet.

  Den stora problematiken tycker jag dock inte ligger i sammanhangsupplevelsen, utan hur man hittar innehållet. Google Reader är långtifrån välanpassad för information overload – nästintill tvärtom. Har man använt Google Reader ett tag mår man mer eller mindre illa av att se att man har så många olästa blogginlägg. Eller hur? Iaf om man gjort som jag; lagt till massor bloggar när jag lagt tid och slutar att läsa minst hälften av dem när jag inte har tid längre; trots att jag inte tar bort dem.

  Memetrackers är förbaskat bra på det här.

  (Psst.. det här är något vi funderar över rätt aktivt på Twingly just nu: http://blog.twingly.com/2008/09/05/the-future-of-blog-reading-is-personalized-conversation-tracking/ )

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: