Webb 2.0 har dött?

Michael Arrington skriver på Techcrunch att webb 2.0 har dött. Några i jaiku-bubblan håller med. Inte jag. Jag tycker delvis som jesperlind skriver i hans jaiku-kommentar. Att webb 2.0 ”egentligen bara är en marknadsföringsterm”. Det var något Tim O’Reilly drog till med när han behövde ett begrepp att bygga en konferens runt. Men idén om webb 2.0, oavsett om det bara en term, har införlivats på många håll. Om det så är i Aktiespararnas community eller på Annonskartan.se.

När jag kom till Silicon Valley förra året var konjunkturen fortfarande i topp, riskkapitalisterna visste inte vart de skulle göra av pengarna och varje webb 2.0-startup tyckte att det hade kommit på något unikt. Okej, så är det kanske inte idag. Men att använda webbens möjligheter till mashups och interaktion för marknadsföring och försäljning har aldrig varit viktigare.

Många av de företag jag bevakar på Internetworld har kanske bara hört begreppet webb 2.0 flyktigt. Men de inser, i allt högre utsträckning, att det webb 2.0 står för är sådana förändringar de måste göra med sin webb. Och med lågkonjunkturen bli nätets möjligheter ännu viktigare. Kostnadseffektivt, mätbart och med stor räckvidd. Det gäller bara att våga satsa lite initialt och tänka längre än morgondagens vinst.

Webb 2.0 lever i allra högsta grad.

En tanke på “Webb 2.0 har dött?”

  1. Web 2.0 i betydelsen ”låt oss starta ett nytt företag i sillicon valley utan en riktig affärside men med 5 miljoner dollar i riskkapital” kanske är över. Web 2.0 i betydelsen användargenererat innehåll, mashup etc är här för att stanna, och utvecklas vidare. Oavsett vad Arrington & Co tror så finns det liv utanför Sillicon Valley också.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: