”Det är nog för att jag var så gammal när jag var ung”

”Du ser otroligt ung ut”, säger Kristoffer Triumf till författaren Bodil Malmsten i podcasten Värvet.

”Det är nog för att jag var så gammal när jag var ung”, säger Bodil Malmsten.

Hon tycker att Sverige är ålderssegregerat.
”Jag är likadan som jag var när jag var 16-17, jag var mer ledsen, men annars är jag likadan.”

Hon tycker också att det behövs mer samhällskritik, mer likt den hon upplevt under hennes år i Frankrike:
”Man ska ha ett kritiskt tänkande och kritiskt behöver inte bara vara negativt. Det kan vara ifrågasättande – som: Är det naturligt att det ska vara så här?”, säger hon.

I Värvet berättar hon om sitt liv och skrivande, om ålder och att inte må bra. Och hur hon kom över sina ätstörningar med att springa. Hon kommer också med några råd till Kristoffer Triumf som berättar en del om sig själv, och avsnittet är i under vissa delar mer av ett samtal mer än en intervju. Lyssna vetja!

Bodil Malmsten är en av mina favoritförfattare. Jag har läst många av hennes böcker, hennes blogg och blev helt tagen av hennes ”Show enligt Bodil Malmsten” på Södra Teatern för ett par år sedan.

”Jag gillar att åka buss, jag gillar att åka tunnelbana, jag gillar att se hur det ser ut och hur folk är. Gillar att tänka hur det kommer sig, och hur ser reklamen ut, hur ser det ut. Så märker jag det ibland när det kommer folk att de går och sover: Hur gammal tänker du bli? När ska du vara vaken?”, säger hon i Värvet.

Hennes iakttagande, av människor, omgivningen, vad andra skriver, dikter och bilder, genomsyrar hennes böcker. Jag vill gärna läsa hennes bok om att skriva, som jag inte har fått tag på än.

– 028 av 100 i #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: