”Är du här och minglar runt på entreprenörsevent?”

Nej. Är det enkla svaret på den frågan, även om jag absolut går på entreprenörsevent. Den kom från en person jag träffade på en grej här några månader efter vi hade flyttat hit. Han hade läst min blogg någon gång, sa han, och jag tror i och för sig att han menade frågan som positiv. Och det är helt klart en en ynnest att bo i Silicon Valley och ha tillgång till en massa intressanta event. Men svaret är fortfarande nej, för även om jag kanske tolkade frågan fel så kändes den där och då som att han menade att jag ”bara är ute och minglar runt.” Vilket är långt från verkligheten, och jag tog lite illa upp.

Det säger väl egentligen sig självt. När det gäller den delen av mitt jobb där jag går på en konferens eller ett event intervjuar jag folk, lyssnar på dragningar, fotar, knyter nya kontakter och försöker ta in rummet. Jag hämtar alltid hem det jag är ute och gör, sätter mig in i kontexten och marknaden. Läser in mig och skriver en eller flera artiklar. Helt självklara grejer tänker ni, och ja det är det. Men mingla är ju bara en liten del av det.

Det är söndag kväll här i San Francisco och jag sitter i soffan och planerar veckan som kommer. Under veckan som gått har jag bland annat varit just på ett entreprenörsevent. Det var acceleratorn 500 Startups ”demo day” där 32 startup-företag presenterade.

– 019 av 100 i #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: