Sociala medier då och nu

Webbdagarna i Göteborg är över för den här gången. Ett lyckat event på många sätt med glada deltagare på plats. Det känns som att det finns ett uppdämt behov i Göteborgstrakten att få mingla med likasinnande. De forumen verkar vara få.

En reflektion. När jag började på Internetworld för snart två år sedan så pratades det ofta om sociala medier ”över folks huvuden”. Exemplen var få, särskilt från Sverige. Och man slängde sig mig med ordet webb 2.0, men utan konkret förankring. Nu hårdrar jag det, men lite förenklat var det ungefär så jag och andra upplevde det. Vem, som stod där på scen, kunde säga vad man egentligen skulle göra, rent konkret? Sociala medier kändes svårt och oöverkomligt för den oinvigde och då talar vi ändå om människor som jobbar med webb. Talarna var det inget fel på – det fanns bara inte så mycket att ta på.

Det känns inte alls på samma sätt idag.

Exemplen ligger nära tillhands. Tröskeln är lägre och budskapen når fram. Det finns ett stort igenkännande när talarna på scen ger konkreta exempel på vad sociala medier har för effekt. Det känns inte oöverstigligt längre, men det är inte för den skull enkelt. Det kräver ju ett helt annat engagemang från företagen som måste tänka om.

En tanke på “Sociala medier då och nu”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: