Vad händer med tjejerna som bloggar?

Enligt World Internet Institutes årliga rapport (och flera andra undersökningar med ungefär samma resultat) så är det dubbelt så vanligt att kvinnor, upp till 25 år, bloggar än män. Närmare bestämt 22 procent av de unga svenska kvinnorna bloggar.

Men vad innebär det för dem? Det var något vi bland annat diskuterade på en ”Geek Girl dinner” för några veckor sedan som Annika Lidne (Disruptive Media) hade anordnat :).

Lär de bloggande tjejerna sig att hantera modern teknik bättre och blir deras språkbruk rikare och mer nyanserat? I så fall är det verkligen konkurrenskraftiga verktyg inför framtida yrkesliv. För trots att vi är digitala immigranter och de är infödingar så går ändå inte datorkunskapen att ta för givet hos de yngre. De tar för givet att datorer finns och ett liv utan internet kan de inte överblicka. Men det innebär för den delen inte att de ”kan” datorer.

Men bloggandet gör kanske saken bättre. Dessutom får de utlopp för känslor och tankar i sina bloggar. Det gäller bara att de inte sprider digitala avtryck som kan vara till skada för just det där jobbet i vilket deras kunskaper från bloggandet kan vara till nytta. Men så kommer väl inte en arbetsgivare att resonera i framtiden?

Läs mer om vad tjejers bloggande kan leda till i Fredrik Wass artikel här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: