USA håller andan

Man måste ju blogga om det här en kväll som denna.

Internetworlds praktikant Jennifer Bark skrev idag om ett roligt exempel på en sajt som fått genomslag under inför det amerikanska valet. Men som inte är från USA, utan Island.

Från artikeln:
”På sajten If the world could vote uppmanas nätanvändare från hela världen att gå in och lägga sin röst på någon utav presidentkandidaterna. Där finns i skrivande stund 763 722 röster från 212 olika länder registrerade. I Sverige har hittills 10 241 personer gått in och lagt sin röst, varav 92.8% på Obama.
Initiativet till sajten If the world could vote hittar vi, inte alls som förväntat på andra sidan Atlanten, utan hos en ung psykologistudent på Island.”
Läs hela artikeln här på Internetworld.se!

På Internetworld har Fredrik Wass, frilansskribent, skrivit om den sociala valrörelsen. Som mest verkar handla om att partiernas PR-staber rycker ut och är aktiva i sociala medier. Läs artikeln här! Fredrik aka. Bison, med bloggen Bisonblog.se, håller ikväll koll på bloggvärlden under valet i samarbete med Aftonbladet.

Min vän Cecilia Aronsson bloggar för Veckans Affärer på: ”Vägval USA”.

Declan McCullagh, som bevakar politik och teknik på CNET News.com, tipsar om vart på nätet man kan hitta valresultat. Läs här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: