Kort rapport om veckan som gått

Jag är nyss hemkommen från Malmö och Lund där jag tillbringat helgen och jag tänkte försöka mig på att sammanfatta veckan som gått.

I måndags och tisdags skickade vi tidning på redaktionen, alltid roligt och lagom hektiskt.  Det var numret med listan över Sveriges webbtalanger vi skickade, listan som vi sen publicerade på nätet under onsdag, torsdag och fredag med 25 vinnande bolag och många fler webbentreprenörer. Plats 1 gick till Kundo, som bedriver kundtjänst i sociala medier, och det diskuterades en del om vinnaren på Twitter och Facebook. En del gratulerade och tyckte att de verkligen var värda utmärkelsen, andra tyckte att idén, som bygger på amerikanska Get Satisfaction inte var unik och att undrade därför hur Kundo kunde vinna. Vi på Internetworld bedömer listan utifrån ett antal kriterier – där grunden är att vi tror på att bolaget kommer att ha framgång under 2011. En del av vinnarna har tagit efter amerikanska förebilder, andra svenska förebilder, en del har helt unika idéer osv. Vi bedömer både personer och affärsidéer och tittar på vilken potential det finns. Listan är en bra indikation på vad som händer i Webbsverige och i år var det nyttotjänster som dominerade.

I tisdags var jag även moderator för en panel på konferensen Disruptive Change. Panelen gick ut på ett samtal om hur stora organisationer har anpassat sig till digitala förändringar och med mig på scen var IBM, Procter & Gamble, Sveriges Radio och SEB. Frågorna utgick från hur företagen förhåller sig till transparens och interaktion och tiden var knapp, men jag försökte få dem att svara så konkret som möjligt och av Twitter-flödet att döma så verkade publiken tycka att det var intressant.

Jag intervjuade även JP Rangaswami, som var keynote speaker på Disruptive Change, och det blev ett inlägg med ett videoklipp på Digitala Affärer.

I onsdags var jag på workshop hos webbyrån vi jobbar med för att ta fram en ny sajt. Det bloggar vi om på Nyainternetworld.se och även om inte aktiviteten är så hög där just nu så kommer det mer.

2 reaktioner till “Kort rapport om veckan som gått”

  1. Sjukt intressant jobb du har 🙂

    Stort tack för att du varit med i diskussionerna kring vad Kundo är och gör, och förklarat varför ni tror på oss för framtiden! För en liten startup som oss är det otroligt viktigt för självförtroendet med tunga namn som ditt bakom sig. Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: