Några personer i ett rum

I eftermiddags gjorde jag en dragning om bloggtips och inspiration för tjejerna som bloggar på IDGs It-tjej. Och jag blev inspirerad av dem. De hade många idéer kring deras bloggande och det var intressant att se kraften i när en grupp träffas för första gången och ”hittar” varandra.

Vi diskuterade vad man ska skriva i sin blogg för att läsningen ska bli intressant. Om hur de kan nischa genom sina namn och inriktningar på bloggarna som ”Karriäristen, ”Karriärmorsan, ”Klättraren” och ”Kommunikatören”.

Vi pratade om kraften i våra nätverk och det fina var att tjejerna där i rummet på IDG som, från att ha bloggat ett par månader på IT-tjej utan att träffas, bildade ett nätverk där och då. De spann bland annat vidare på gemensamma veckovisa bloggteman och att de kunde blogga i stafett.

Inför presentationen frågade jag kontakterna på Twitter om deras viktiga bloggtips. Och jag tittade tillbaka på det jag själv bloggade om i januari i år. Huffingtons och Maliks mfl. lista (fritt översatt) är lika relevant nu som då (med uppdaterade kommentarer från mig).

1. Gör ett schema och blogga ofta.
Kommentar: Hm, ett schema alltså – som om mitt liv inte redan är fyllt av schemalagd (och icke schemalagd) arbetstid. Men jag vet,  jag borde verkligen göra ett schema.

2. Bry dig inte om om din blogpost suger lite.
Kommentar: Håller med.

3. Skriv avspänt men tydligt.
Kommentar: Funkar ibland för mig.

4. Addera något nytt.
Kommentar: Den här är fortfarande svår.

5. Häng med i bloggemenskapen och länka!
Kommentar: Ja!

6. Förvänta dig inte att bli känd direkt.
Kommentar: Skönt. Känd kommer jag inte att bli. Men jag blir lycklig varje gång jag tittar in och ser att några har Molsson.com i sin RSS-läsare.

2 reaktioner till “Några personer i ett rum”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: