En mentor

Eftersmaken av Geek Girl Meetup i lördags är ljuv. Vilka smarta och inspirerande människor som var på plats! När jag var där tänkte jag på att jag gärna vill ha mentor. En person jag kan vända mig till med funderingar och testa saker på. En person som är insatt i vem jag är och vart jag vill. Jag vill hitta en sådan person.

Vänner eller jobbrelaterade personer kan ibland fungera lite som mentorer och få mig att tänka i andra banor. Jag har gjort det förut och jag tror att det är nyttigt. Frågan om vad jag vill göra ”om fem år” är en relevant fråga som jag får av många. En som jag säkert borde tänka på, men som kanske inte är viktigast för mig just nu.  För svaret jag brukar ge är att jag lever min dröm, i att jobba som journalist. Att jag dessutom är det inom ett område jag brinner för – nätet, gör ju det hela ännu bättre. Drömmen och så småningom det konkreta målet jag strävade mot lever jag nu.

Men det finns ju så mycket mer jag kan göra där jag är nu – både yrkesmässigt och privat. Och delvis har jag många mentorer på samma gång genom nätet. Där får jag input till nya tankegånger och inspiration till att ta ett steg närmare den journalist, skribent och utvecklare (både i att behärska ny teknik och att komma på nya idéer) jag faktiskt vill vara. Jag träffar och pratar med intressanta människor varje dag och jag lär mig nya saker hela tiden. Jag får vara med i sammanhang som berikar och Geek Girl Meetup är utmärkt ett exempel på ett sådant tillfälle. Mitt liv är innehållsrikt och omväxlande. Kanske klyschor, men sanning för mig. Jag har det bra.

En tanke på “En mentor”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: