Vännerna i San Francisco

Fredrik Wass aka. Bison är redan där och Ellen Andersson och Kerstin Sjödén är på ingång. De är tre av deltagarna i årets upplaga av Innovation Journalism program, Injo. Programmet arrangeras av Vinnova, det statliga verket för innovationssystem i samarbete med Stanford University. I programmet i år ingår en förberedande månad på Stanford University och 4-5 månaders praktik på en amerikansk redaktion. En fantastisk möjlighet för en journalist som jag fick förmånen att uppleva 2007.

Fredrik Wass, vän och kollega från Internetworld, ska vara på Greentech Media och det ska bli spännande att följa honom när han ger sig in i clean tech-världen. Ellen Andersson är kompis från journalisthögskolan i Göteborg och jobbar till vardags på NWT.se i Karlstad. Hon ska jobba för AlwaysOn i fem månader, ett ungt medie-och eventföretag som testar nya grepp i regi av entreprenören Tony Perkins. Kerstin Sjödén jobbade jag med på GP Ekonomi och politik. Hon är frilansjournalist för GP och Sydsvenskan och i San Francisco ska hon jobba på Wired!

Dessutom är en kollega från IDG, Jörgen Lindqvist på Computer Sweden, en av deltagarna (det är totalt sex stycken). Han ska vara hos en av teknikbloggarna i dalen, Venture Beat.

Thomas Frostberg, fd. chefredaktör och vd för nyhetstjänsten Rapidus i Öresundsregionen och blivande ekonomisk krönikör på Sydsvenskan, kommer också att befinna sig i San Francisco i vår och stötta programmet. Han var en så kallad Injo fellow 2006 och var den som hjälpte mig inför mitt år och stöttade programmet även 2007.

Mina erfarenheter och kontakter genom Injo har varit och är ovärderliga. Genom det och mina sex månader som reporter på CNET News.com fick jag verkligen chans att ta del av utvecklingen i ett av de mest innovativa och fascinerande områdena i världen, Silicon Valley. Och San Francisco som stad är lätt att älska. Jag längtar ofta dit.

På bloggen Injo Doer kan du läsa artiklar som Injo fellows har skrivit på sina värdredaktioner under 2007 och 2008!

2 reaktioner till “Vännerna i San Francisco”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: