Det här är året med innehåll.

Eftersom molsson.com inte riktigt har kommit igång så kan jag inte skriva om året som gått. Det är inte utan att man får lite prestationsångest när man läser allas årsberättelser. Men det är bara att ta nya tag.

Därför tänkte jag skriva om året som just nu pågår. Det är i år det händer. Klyschor åsido, jag har listan över hur molsson.com ska fyllas med innehåll i år.  Såhär säger några skribenterna till några av världens mest länkade bloggar att man ska göra:

1. Gör ett schema och blogga ofta.
Kommentar: Hm, ett schema alltså – som om mitt liv inte redan fylls av inrutad arbetstid. Bloggen tillhör ju min fritid, men jag tänker testa ett schema ändå. Det kan ju inte gå sämre än vad det har gjort hittills.

2. Bry dig inte om om din blogpost suger lite.
Kommentar: Bra tips, bara svårt när man sätter ribban lite för högt (och det är väl också därför Molsson.com går lite trögt). Men jag har blivit bättre på att släppa och gå vidare, det har jag.

3. Skriv avspänt men tydligt.
Kommentar: Det här tycker jag att jag kan.

4. Addera något nytt.
Kommentar: Den här är svår.

5. Häng med i bloggemenskapen och länka!
Kommentar: Jag ska bara våga först…

6. Förvänta dig inte att bli känd direkt.
Kommentar: Nähä du, känd det kan jag inte bli. Men om några läser så..

Arianna Huffington och redaktörerna på Huffington Post har till och med skrivit en bok om hur man ska blogga: The Huffington Post complete guide to blogging.

Och blotta tanken på bloggen har verkligen fått mig att tänka på: hur vill jag disponera min tid och vad är jag genuint intresserad av. För det är ju som några av min kloka bloggvänner kommenterade i inlägget om min bloggkris, att man ska skriva om det som engagerar en själv. Det är ju trots allt därför jag ens startade molsson.com, för att skriva om sånt som inte hör hemma i skrivandet i mitt jobb, men som har fastnat på min radar.

NU ska jag bara dela med mig av det. Kan Arianna Huffington och resten av världens drygt 100 miljoner bloggare, så kan väl jag.

2 reaktioner till “Det här är året med innehåll.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: