Ett av 100 i #Blogg100 – Andra sommaren

Jag är med i min vän Fredrik Wass aka Bisonblogs bloggutmaning: #Blogg100 – Andra sommaren. Det bestämde jag mig för i går kväll vid köksbordet i vår lägenhet här i San Francisco. Det måste gå, även om det blir metainlägg om min vardag som frilansjournalist.

Det får bli blandat helt enkelt. Lästips, citat, reflektioner, jobb jag är ute på, mina krönikor från Internetworld, foton, årssammanfattningen för 2012 och en del annat. 

I dag brottas jag med intervjupersoner som inte svarar. Just det är svårare här. I Sverige ringer jag upp folk direkt (med undantag för vissa företag), eller postar på Twitter och får tips. Här kan jag både mejla flera gånger och påminna på Twitter, och oftast får jag till slut svar. Men nu har det varit långhelg här med helgdag i måndags, och många tog även ledigt i fredags. Och vissa svarar helt enkelt inte alls.

Det är också en annan kultur här vad det gäller att kontakta folk. Man får gå genom PR-byråer och assistenter, och det här med att prata med någon samma dag kan man i princip glömma. Om det gäller en investerare, analytiker eller en person inom något specialområde i alla fall. Entreprenörer är mer tillgängliga, men har ju samtidigt mycket att göra så klart.

Jag respekterar till fullo att folk har ett späckat schema och annat att göra än att prata med journalister. Men när det går flera dagar och man inte får svar och inte kan påminna en gång till – det är då det märks att det är svårare att få tag på folk här helt enkelt. En deadline flyttar dock inte på sig, så det är bara att försöka igen eller med någon annan!

PS. I och med att jag ligger nio timmar efter Sverige här tidsmässigt så kommer mina inlägg ibland att gå ut på ”fel” dag i Sverige. DS.

4 reaktioner till “Ett av 100 i #Blogg100 – Andra sommaren”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: