Skriva en bok

Lisa Bjerre ska skriva en tillsammans med Urban Lindstedt om e-handel.

Alla de här svenskarna har skrivit en och är med i Kapitel 1:s Bok-SM.

Jag skulle också kunna skriva en. Inte nu, men någon gång. Det är lite som att ta körkort. Bara lite, fast ändå. ”Alla kan göra det”. Men kanske inte i lika stor utsträckning och det kostar mer att skriva en bok. Man kan ju också eventuellt tjäna mer pengar på det dock.

Jag brukar säga det, att jag vill skriva en bok. Och då kommer frågor som: vad ska den handla om? ska den vara skönlitterär?, både från mig själv och omgivningen. Jag får tänka på det.

Med internet kan alla bli sin egen publicist. Jag har skrivit en del om det här, här, här och här.  Om hur företag som Blurb, Lulu och Vulkan låter dig ladda ner böcker från olika format och beställa så många du själv vill.  Den här bloggen kan ju bli en bok, eller min förra blogg. Det har författaren Bodil Malmsten gjort, en bok av sin blogg: Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig. Den är riktigt bra.

2 reaktioner till “Skriva en bok”

  1. En bok om din odyssé i USA, baserad på blogginlägg och instick av intryck, måste finnas tusen saker att berätta, det skulle kunna bli riktigt bra!

    Klart du ska skriva en bok! Det är ju en av de där sakerna man måste göra innan man dör, trots allt.

    Gilla

Lämna en kommentar