Jaiku vs. Bloggy

Det har gått en vecka sen stora delar av mitt nätverk på mikrobloggen Jaiku flyttade över till mikrobloggen Bloggy, och över 50 nya mejl väntade i min inbox med nya följeslagare på Bloggy (vilket ökar varje dag). Jag skrev en krönika om det på Internetworlds blogg Digitala Affärer och till nästa nummer av tidningen här!

”Jag står vid mikrobloggens vägskäl och vet inte vilken väg jag ska gå.” (ur krönikan)

Det var ju inte bokstavligt menat som ni förstår och riktigt så dramatiskt är det kanske inte. Men ändå. Som sagt i krönikan så känner jag just nu att förlorar viktig information. Både i jobbet och privat. Jag använder Jaiku till mångt och mycket som ett journalistiskt arbetsredskap (jag har skrivit om det tidigare här). Vissa i nätverket väljer att också låta inläggen från Bloggy till Jaiku och andra tvärtom. Men det finns också dem som har valt att bara vara på ett ställe.

Martin Edenström, projektledare på Cybercom med bloggen Episerver Polopoly Sharepoint CMS blogg, kommenterar min krönika på Digitala Affärer och håller med, men menar också att nu finns det tid över till att göra något mer konkret. Vilket stämmer till viss del. Men det har blivit viktigt för mig som journalist att finnas i och bevaka mikrobloggsflödena. Där får jag idéer, kan ställa frågor och få kontakt med intervjupersoner både dem som är där och genom tips från dem. Det är alltså även det konkret arbetstid.

Hur använder ni mikrobloggar i jobbet, eller funderar ni på att göra det?

En tanke på “Jaiku vs. Bloggy”

Lämna en kommentar