Bloggkris.

Jag vet. Det var ett tag sedan. Men det är inte så att jag inte har tänkt. Och det är inte så att jag inte har en lista med saker jag skulle vilja blogga om.

Sanningen är den att jag har en liten bloggkris.

Jag vet inte riktigt i vilken riktning jag ska ta Molsson.com. Vem ska jag skriva för? Vad är syftet med bloggen? Det är (vänliga) frågor jag har fått av människor i min närhet som mest är nyfikna, men som får mig att ifrågasätta. Jag försöker just nu ta reda på svaren.

Jag hade länge tänkt att blogga igen (gjorde det under åtta månader när jag bodde i SF förra året), men min tid och mitt engagemang har gått till Internetworld. När jag började skriva här ville jag att det skulle vara om saker som intresserar mig, men som inte har en naturlig plats i min bevakning på tidningen och saker om journalistik, media och utveckling i allmänhet. Men vem jag ska skriva för och syftet? Det vet jag (riktigt) inte. Än. Det kanske bara är att fortsätta skriva. Och inte tänka så mycket.

10 reaktioner till “Bloggkris.”

 1. Du har helt rätt i att lösningen antagligen bara ligger i att skriva det som känns bra. Du kommer att hitta den röda tråden allt eftersom. Och jag tycker även det här inlägget, där du skriver att du inte vet vad du vill skriva, fungerar bra som ”propplösare”. 🙂

  Gilla

 2. Skriv på bara! Det kommer kännas bra i perioder, och mindre bra i andra perioder. Resultatet blir dock nästan alltid bra.

  Och ärligt talat: jag har läst varje inlägg här, ord till ord, och tycker den här bloggen är en av de bättre på senare tid. Internetworld-artiklarna läser jag sporadiskt, men här läser jag verkligen inläggen (och klickar upp dig före alla andra webbsfärbloggar i Greader).

  Så om det känns som att du inte hittat målgruppen, känn att du hittat en läsare i mig!

  Gilla

 3. Vännen, instämmer med föregående inlägg. Läser flitigt din blogg, tillsammans med Mindparks och några andra som vi behöver hålla koll på här i Värmland.
  Målgrupp är väl sånt som utvecklas under tiden och är flytande för en blogg?

  Kram!

  Gilla

 4. FORTSÄTT!!!!

  Och skriv för dej själv, så kommer det bli intressant för andra att läsa också! Oj, oj vad många blogg-kriser jag också haft 😉 (Framför allt när jag i början ”lovade” att skriva en timme om dagen…)

  Gilla

 5. Jag tror att drivkraften helt enkelt kan vara densamma som när man delar med sig av sina upplevelser till sina vänner. Vi skapar ordning i våra liv, formulerar ideer, och blir bekräftade som individer i en grupp…om du ursäktar psykologdravlet…

  Fast ett enklare svar är såklart att man skriver om sånt som man tycker är kul, och har kul när man skriver det 🙂

  Gilla

 6. Här sitter jag och läser igenom min blogroll och hittar din blogg länkad. Roligt, världen är liten. Om du inte minns så gick vi i prallellklasser på samskolan.

  Anyway, jag har också haft en liten bloggkris på sistone. Jag skriver mest för mig själv och för att skriva av mig. Och jag skriver för att det är roligt. Så när det inte är roligt (livet, jobbet, bloggen eller vad helst) så blir det mindre skrivet. Försök hitta vad som är skoj igen och skriv mer om det. Alla människor blir lyckligare om de får göra det de älskar. Så ägna dig åt det, och släpp lite på ambitionen, så är jag övertygad om att det kommer släppa snabbare än du anar.

  (2 inlägg sedan detta så det kanske har släppt? Min bloggkris har varat i ett halvår nu. helt pinsamt.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: